logo

Designed Randomness – Haifa

What is the most challenging is creating the amount of housing on hill slopes that is balanced between excessively formal in layout, or the reverse – random scatter of apparently unrelated elements (D.Abbott and K. Pollit / Hill housing – a Comparative Study) “Designed Randomness” deals with creating a new urban space in the area between Mount Carmel and the west part of Haifa. Our initial idea came from the identification of a topographical break between the two urban spaces which cut off potential urban continuity.

On the lower part of the slope, we discovered a number of abandoned buildings from the 1970’s with beautiful panoramic vistas, prompting the question: What value does the natural green slope have if it is inaccessible and divides neighborhoods? The main design idea was, therefore, to create a new, unifying urban space that would override the area’s topographical challenges. This new urban space includes a significant number of housing units to overcome the existing housing shortage, while preserving the valleys and wild nature of the surrounding area.

(Group work with Aviv Shawrtz & Lotem Blank)

עברית

מעלה עירוני

הפרויקט עוסק במרחב התפר בין מעלה הכרמל למערב חיפה. זיהינו נתק טופוגרפי שיוצר מרקמים עירוניים מופרדים וקוטע רצף עירוני פוטנציאלי. עלתה השאלה, איזה ערך יש למדרון הטבעי הירוק כשאינו נגיש וכשיוצר ניתוק?

נקודת המוצא הייתה יצירת מרקם נוסף, מרקם מאחד, שיתגבר על הקושי הטופוגרפי החד באזור. מרקם זה בעל אופי עירוני המתבטא בהוספת כמות משמעותית של יחידות דיור כדי לענות על המחסור הקיים, וכל זאת על ידי פגיעה מינימלית ושמירה על תוואי הוואדיות העוטפות את המרקם החדש.

אחד הקשיים היה כיצד ניתן לייצר מרחב עירוני פעיל, נגיש ובו שירותים ציבוריים וחיים פעילים עם מסחר, עבודה, בילוי, ומגורים בשיפועים חדים שכאלו. לאורך הפרויקט התמודדנו עם שאלות נוספות, ביניהן, מהו האופי המתאים למרחב?

האסטרטגיה העירונית בקונטקסט הרחב הייתה קישור לשכונת כרמליה ולפארק ה’ספורטק’ התחתון, זאת בכדי ליצור התחדשות עירונית ומפגשים עירוניים אטרקטיביים. בקונטקסט המצומצם, האסטרטגיה הייתה ליצר שכונה מקשרת ובה צפיפות מגורים ועירוב שימושים, כאלו שיכניסו חיים ופעילות להר. תכנון השכונה נעשה בהשראת עיירות הכפר באיטליה, אך מאופיינת בתכנון עכשווי ואסתטי. בשכונה רצף תנועה כבדה וקלה כשלד עירוני, כל זאת תוך שמירה על מרחבים טבעיים ירוקים שיקנו לה את האופי החיפאי ויכניסו בה את הטבע כעקרון עירוני. התנועה הכבדה מאופיינת בכביש אחד ובגשרים נופיים מעל הוודאיות המדגישים את כוחו של הוואדי כחלק מהשכונה.

רצף התנועה הרגלי בא לידי ביטוי בסמטאות שמטרתן יצירת מקומות עירוניים ומפגשים מעניינים. בסמטאות ישנם קירות ירוקים בכדי להתגבר על הקושי הטופוגרפי המרככים את קשיחות המדרגות הרבות והשימוש בקירות. עם זאת, הטופוגרפיה אפשרה הכוונת מבטים אל הים והנוף, ניצול כיווני אוויר והכנסת אור למבנים למרות הצפיפות.

האסטרטגיה העירונית הרחבה וההיבטים האדריכליים הנקודתיים הם אלו שבעיננו יצרו שכונה שמנצלת את יתרונות ההר ויכולה להוות מוקד להתחדשות עירונית בחיפה.

בשיתוף עם אביב שוורץ ואדריכלית נוף לוטם בלנק.